четвъртък, септември 19, 2024

Кръвотечивата икона на Иисус Христос Спасител




Таня Биринджиева

В началото на 2000 година в една от къщите на село Державино , Оренбургска област в Русия, се случило събитие, което е трудно да се обясни - капчици кръв се появили върху образа Христос Спасител, тези капчици имали характерна тръпчива миризма. Последвали химически и медицински изследвания на тази течност, които доказват, че това е истинска човешка кръв. Докато траели изследванията капките кръв продължавали да текат това става и до днешни времена. В днешни времена изображението на Христос е покрито изцяло с дебели ивици кръв.


С благословението на тогавашният патриарх Алексей са направени три кръвни теста в Москва, Луганск и в Румъния. Изследванията доказват , че кръвта е от АВ група и съответства на кръвта от плащеницата от Торино.

След това патриарх Алексей благославя иконата да бъде разнесена в цяла Русия, за да свидетелства, че ние хората разпъваме Иисус Христос с грешния ни начин на живот, че сме по-лоши и от фарисеите, защото , познавайки Христос, ние продължаваме да го разпъваме.
Иконата е позната в България, Сърбия, Молдова, Турция , Унгария, както и в във всички страни от православния свят.


Днес иконата на Иисус Христос се намира в манастира в чест на Атонската икона на Божията Майка в местността Кипячие в Малински район на Житомирска област.



Преди да стигне до манастира в Украйна, иконата пътува 10 години . Тя е била в Брест, Беларусия. От там с автомобили са я прекарали през границата . Когато била поставена в автомобила всички присъстващи твърдят, че са усетили миризмата на прясна кръв.

Покрай иконата са станали много изцеления. Например в Черновци е записан случай, когато момиче, което не можело да ходи , се изправя и целува иконата, бъбрекът на млад мъж започнал да работи, въпреки че лекарите вече го били подготвяли за операция. Началникът на гинекологичното отделение на една от болниците в Киев разказва, че след като целунала тази икона, тя видяла кръвта на децата, които са били убити поради аборти, извършени в отделението, тя се разкаяла искрено  и обещала , че няма да прави повече аборти. Основното чудо е, когато хората, след като прекарат известно време до нея , се променят и се покайват за сторените от тях грехове.

В момента когато се докоснат до иконата хората започват да проглеждат духовно, стават по-човечни и тяхната съвест се пробужда. 
Обсебените не могат да се докосват до тази икона, и казват , че тя е гореща и мирише на кръв 

Translate