сряда, ноември 28, 2018

Представяне на две книги посветени на свети Ефрем Нови Чудотворец в София


Таня Илиева


С благословението на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 30 ноември 2018 година от 18.30 часа в сградата на Софийската митрополия ще бъдат представени две книги за живота и мъченичеството на свети Ефрем Нови Чудотворец.

Автор на книгите е журналистът от телевизия,, Европа" Ангел Бончев, който стана известен миналата година с популяризирането на живота на свети Лука Кримски с филма си ,, Светителят хирург" и детската книга за Кримския чудотворец,, Свети Лука Доктора"
На премиерата на двете книги ще има интерактивно представяне на някои от чудесата  предадени в книгите чрез мултимедия, както и разкази от първо лице на хора, които са преживели чудо благодарение на молитвите и застъпничеството на свети Ефрем Нови чудотворец.
Също ще бъде предаден поздравителен адрес от Негово Високопреосвещенство митрополита на Кифися, Амарусиу и Оропу Кирил,в чиято епархия се намира манастира,, Благовещение" в Неа Макри. Неа Макри е мястото,където е живял и пострадал за Христос свети Ефрем Нови Чудотворец.

Книгата,,Свети Ефрем Нови Чудотворец"съдържа акатиста, житието, молебния канон, тропарите и молитвите към светеца. Гръцкият народ му е дал прозвището,, светецът светкавица", защото по чуден и бърз начин дава отговор на молитвите на хората.
,, Светецът светкавица" е предназначена за деца в диапазона от 7 години до 14 години. В нея се разказва от гледището на едно дете, което е на възрастта на читателите си.

Илюстрациите са дело на богослова Мариан Костадинов.

Книгите след като бъдат представени в София на 30 ноември предстои и представяне в градската библиотека,,  Паисий Хилендарски"в град Асеновград на 3 декември от 18.30 часа.





Translate