сряда, март 17, 2021

Изгонили са от манастира певицата - игуменка Теонимфи


 Таня Биринджиева

Монахинята Теонимфи или известната певица от близкото минало Мария Алексопуло, е загубила съдебната битка с митрополита на Месогия Николай и заедно с това и манастира, който е изградила със собствени средства. Причината за това са четири монахини от Германия, които са ядосали митрополит Николай Месогийски.
Мария Алексопуло е една от известните певици през 60 те и 70 те години на миналия век. 
Тя напуска света, за да стане монахиня през 1988 година. През 1992 година тя създава в Коропи, Атика Светия манастир ,, Успение Богородично. Първо е построила една малка църква, която разширява. Тя става игуменка на манастира за цял живот според устава на манастира. Сблъсъкът между нея и митрополит Николай Месогийски става миналата година. През месец април той издава три заповеди. С първата заповед монахиня Теонимфи е отстранена от длъжността игуменка и е била назначена монахиня Саломия от манастира,, Пресвета Богородица Пантанаса,, в Кератея. С втората заповед той е наредил монахиня Теонимфи да предаде ключовете на манастира, както и неговия печат и е забранил влизането в него. С третата заповед, той нарежда на четирите монахини от Германия да бъдат незабавно отстранени от манастира по,,еклезиологични причини,,.
След като не била изпълнена неговата заповед е последвало ново писмо в което освобождава монахиня Теонимфи поради психическа и физическа неспособност след което се стига до съдебен спор.Певицата която посвети живота на Бог

Translate