събота, юни 27, 2020

Ангелът, който завърза свещеника за колоната( истинска история)

Блогът на Таня Биринджиева

Това се случило в Кипър, в село Трахиада, десет години преди падането на острова под османско владичество(1571година), имало един недостоен свещеник. 
Този свещеник с помощта на злото, перфектно изучил магическото изкуство. Той достигнал до там, че в свещените съдове ядял и пиел заедно с проститутките!
Но много скоро бил настигнат от Божието  наказание. Управителят на областта бил уведомен за държанието му и го осъдил на смърт. И когато трябвало смъртта да бъде изпълнена, свещеника бил отведен до средата на амфитеатъра, той бил запитан:
,, - Кажи ми, с какво сърце, с какви устни, с какви ръце се осмеляваше  да се доближаваш до Светите Тайни? Не те поразяваше светкавица, не те ли погълна земята? Как смееш ти, който се кланяш на дявола, да поучаваш  и даваш на християните Светите Тайнства?
,, Кълна се в Бога, тъй като станах магьосник и недостоен, не служа. Веднага щом влезех в светия олтар, ангел слизаше от небето, връзваше ме за колоната и той служеше. Накрая, следа причастието на народа , той ме отвръзваше и аз си тръгвах.
източник: Христовата любов 

Translate