сряда, март 18, 2020

Молитва срещу короновируса

Молитвата срещу короновируса е съставена от Негово Високопреосвещенство митрополита на Едеса, Пелa и Алмопоя Йоил

Тя е публикувана за първи път на уебсайта ISTOGRAFOS , който е официалният уебсайт на Светата митрополия на Едеса, Пела и Алмопоя и се разспространява безплатно.

Господи Иисусе Христе Боже наш, пръв лекарю на душите и телата; Който заради нас стана човек, та да изцелиш човек от голямата рана; Който не презря нелечимо болните десет прокажени, но ги очисти чрез спасителната Си благодат; Който прекара като Богочовек дните на Своето земно пребиваване, бидейки благодетел и лекар на всички болни  и страдащи зле; Който обоготвори и възвърна здравето на разслабени, слепи, тежко съгрешили, бесновати и страдащи едновременно и с плът, и с ум! Приеми благосклонно молението ни и прогони със силата Си убийствения вирус, що предизвиква страх или смърт у немощни и незаслужено страдащи. И ако заради многото наши грехове си допуснал това изкушение, умоляваме Те като милостив да го премахнеш от нас и от цялата вселена. Ако заради изпитание на вярата  си допуснал разспространението му, спри смута на немощните от тази пораза. Ако пък той ни се даде от злодеянието на противника или от нехайството на служащите му човеци, съкруши действието му като Бог всесилен. Запази младежта и огради немощните, и тези, които са в старост, излекувай от прокълнатия вирус и всички освободи от притеснение на сърцата, а вместо него дари ни здраве, опрощение и отрада, заради молитвите на пречистата наша владичица Богородица и на всички Твои светии.
Защото Ти си нашето изцеление, и на Тебе слава въздаваме, защото с безнечелния Твой Отец, и с пресветия и благ и животворящ Твой Дух, сега и винаги и вовеки веков. Амин

Translate