събота, март 14, 2020

Как да победим короновируса с десет практически духовни мерки

  1. Отиваме на изповед,защото , както казва свети Йоан Лествичник, всеки, който се страхува от смъртта, има  невероятни грехове.
  2. Спираме да извършваме грехове, защото грехът е източник на болести, умствени и физически, грехът е смърт.
  3. Отиваме в Църквата, защото там намираме Христос, Който ни каза : ,,Кой баща от вас, ако син му поиска хляб, ще му даде камък? Или, ако поиска риба, ще му даде змия вместо риба? Или, ако поиска яйце, ще ме даде скорпия? И тъй, ако вие, бидейки лукави, умеете да давате добри даяния на чадата си, колкото повече Отец Небесний ще му даде Дух Светий на  ония, които Му искат".
  4. Продължавам с покаянието, изповедта, поста със страх от Бог. Причастието за вярващите, когато го получат, е лекарство, не само за болестите, но и ,, лекарство за безсмъртие". Ако имаме големи грехове, и без изповед, не отиваме на причастие, преди това трябва да се изповядаме и да получим опрощение на греховете.
  5. Връщаме се към Бога с покаяние, защото Бог е решението на всяка задънена улица. Ние се поверяваме на Божието Провидение.
  6. Ако сме здрави, съблюдаваме постите на Светата Четиридесетница
  7. Не се страхуваме от смъртта, защото смъртта ще ни доведе час по-скоро при Онзи, който обичаме, Христос.
  8. От това, което ни казват лекарите, държавните служби и политическата власт, спазваме онези, които не противоречат на нашата вяра, Евангелието и истината на Христос, защото Бог е над всичко и над короновируса, над лекарите, над министър - председателите, пред всичко. Ако Той го иска, нито едно листо не пада от дървото.
  9. Посещаваме Акатиста на Пресвета Богородица  всеки петък, защото Дева Мария е наша майка  и само добрата майка може да се грижи за децата си.
  10. Ако съм добър християнин, по-скоро бих предпочел да придържам короновирусът, отколкото други хора, защото не мога да гледам как страдат други хора. Това ще премахне проблема с короновируса веднъж завинаги.
Това са десетте препоръки на един монах от  Йерусалим.
източник : Вима ортодоксиас.

Translate