сряда, ноември 06, 2019

Двамата ангела

Двама ангели пътували по земята. Те спрели да пренощуват в дома едно богато семейство. 
Семейството било грубо и отказали ангелите да пренощуват в къщата. Вместо това те завели ангелите в едно малко студено мазе. Докато опровяли леглата си на твърдия под, по-големият  ангел видял дупка в стената и я замазал. Когато по-младият ангел го попитал защо прави това, по-възрастният ангел отговорил:,, Нещата не винаги са такива, каквито  изглеждат."

На следващата нощ двата ангела пренощували в една много  бедна къща, но стопанина и съпругата му били много гостоприемни. След като споделили малкото си храна, която имали, оставили двата ангела да спят в тяхното легло.

Когато изгряло слънцето, на следващата сутрин ангелите заварили стопанина и жена му да плачат. Единствената  им крава, била мъртва на поляната.
По-младият  ангел се растроил и попитал по- възрастния как е възможно да им се случи това.
Първото семейство имаше всичко и въпреки това ти му помогна, той го обвинил.
Второто семейство имаше малко и въпреки това беше готово да сподели всичко и го остави кравата да умре.
,, Нещата не винаги са както изглеждат", отговори по- възрастният ангел".
,, Когато останахме в мазето на къщата, забелязах, че в тази дупка в стената има злато. Тъй като собственикът беше толкова алчен и не беше готов да сподели късмета си, запечатах стената, за да не намери златото. Снощи, докато спяхме в леглото на селянина, Ангелът на смъртта дойде за жена му и аз дадох кравата на нейно място.

Нещата невинаги са както изглеждат.,, Понякога точно така не се получават. Ако имате вяра, трябва да се научите да се доверявате и да вярвате, че всичко винаги е във ваша полза. Може да не го знаете, а да го научите много по-късно.

Translate