сряда, септември 18, 2019

В Северна Корея:,,Не се страхуваме от ядрените оръжия, а се страхуваме от християните."

Таня Илиева

В видеоклип публикуван наскоро от правителството на Северна Корея прави опити да изкорени християнството от тази изолирана държава.
 Режимът в Северна Корея представя в клипа християните като,, екстремисти" и,, шпиони", които със своите действия подкопават националната сигурност на страната.
Видеото се отнася до свещеници, които привличат хора в името на Христос, и това им действие се представя като единствена цел да се свали режима и да се установи ,,царството Божие".
Страната е на първо място по преследване на християни. Според международни организации около 50 000 християни са били задържани в центрове за задържане, затвори и лагери.
Според свещеник, който е бил задържан като заложник в Северна Корея в периода 2012-2014 година, е разкрил, че властта в Северна Корея изпитва страх повече от християните, отколкото от ядрено оръжие. Той също казва, че Северна Корея не е страна, където християните са преследвани, а е страна, в която християнството е напълно премахнато. Ако човек е християнин, то той ще бъде убит и заедно с него и цялото му семейство.

Translate