четвъртък, април 04, 2019

Мисионерската дейност в Африка продължава

Таня Илиева


Могат ли доказателствата за преследванията на християните, които са наистина шокиращи, убийствата, изнасилванията и злоупотребите, които са ежедневие в някои  страни в Африка, да попречат на вярващите дори тайно да се молят на Иисус и да бъдат кръстени. Отговорът е не, и затова говорят доказателствата публикувани от мисиите предимно в Африка, там свещениците са изложили собствения си живот и живота на своите семейства, за да проповядват Божието слово.
Митрополията на Мадагаскар съобщава, че всяка година се извършват от 1300 до 1500 кръщенета през цялата година. Те стават в храмовете, където те съществуват, в реки, под дървета и груби навеси. След кръщението  се сключват бракове на възрастни, които вече имат семейство.
В Кения, в Неделята на Кръстопоклонна, също много хора са били кръстени. Свещеникът  е направил много кръщения на малки деца. Кръщенията и венчавките се правят в условията в повечето случаи на пълна секретност.
Нуждата от кръщение е голяма, поради големият брой хора желаещи да прегърнат Православието в Африка. Ето  защо православните чуждестранни мисии призовава свещеници да ги подкрепят.
Кръщението е най - важният момент в живота на човека.Това е моментът, когато се оставя заблудата на идолите  и се става част от Божието семейство, става се дете на Всевишния. 
Следвайки думите на Иисус Христос, православните мисионери бродят по света, проповядват, и осъждат онези, които не вярват в Евангелието.



Translate