сряда, април 03, 2019

Покаяние, вяра в Бог, търпение и Бог няма да ни остави

Таня Илиева


Ние живеем в смутни времена, сякаш в последните времена, за които ни говорят светите отци.
Грехът е навсякъде около нас и злото расте.,,Царството" на беззаконието и идолопоклонството се разпространява от единият край на света до другия. Дори в страните смятани за люлки на Православието, които са напоени с кръвта на хиляди мъченици и светии.
 И все пак, някаква промяна изглежда идва. В края на тунела започва да се вижда светлина. Голяма част от обществото започва да осъзнава, че всичко това, на което разчитаме за нашето щастие и нашите мечти, не е друго нищо, освен фалшиви обещания и мечти без съдържание.
Лъжата има къси крака. Но това не означава, разбира се, че обществото е масово доведено до истинското покаяние и завръщане в прегръдката на Бог.
Не, но първите стъпки са направени. Както казва старецът Паисий,, Малко по малко гъбите растат"

В такива времена ние забелязваме събитие, което не е случайно. Освен това за нас православните няма друго нещо освен Божието провидение.
Така ние виждаме през последните години, че Православието и неговите светии намират разпространение в  медиите. Много вестници с многобройни читатели публикуват книги за православието, за живота и чудесата на светиите, Новият Завет и други.

,, А законът биде привнесен, за да се умножи престъплението. Дето пък се умножи грехът, благодатта се яви в голямо изобилие" според написаното от апостол Павел(Рим. 5:20)

Словата на светиите  и старците на Православието ни дават надежда и увереност, че нещо голямо ще се случи в Православието по целият свят.
Покаяние, вяра в Бог, търпение и Бог никога няма да ни остави.

Translate