сряда, април 24, 2019

За новата световна война срещу християнството

Таня Илиева


Нови сведения за преследването на християните бяха изнесени. Според едно от публикуваните проучвания християните  са най-преследваната религиозна група в света, тези които изповядват вярата си в Иисус Христос страдат от преследване в 144 държави.

Експлозиите в църкви и хотели в Шри Ланка, които убиха повече от 359 души, геноцида над хиляди християни в Нигерия, изнасилванията, убийствата и обезглавяванията представляват една много опасна обстановка. 
,, Ние живеем в едно безпрецедентно време на преследване срещу християните", казва Катрин Пепинстер, която се занимава с проблемите на християните и религиите в света, като добавя, че сегашната ситуация е подобна на тази, която се е наблюдавала по време на Римската империя и съветския режим на Сталин.
Изследването подчертава:,, Преследването на християни се проявява по много начини, като физически нападения, арести и задържания. Свещените места се оскверняват, докато се дискриминират цели религиозни групи в областта на заетостта, образованието и жилищното настаняване."

Най-лошото според проучването е, че в  повечето случаи преследването срещу християните е мотивирано  от самите управляващи.

Translate