неделя, февруари 03, 2019

Свещеник завършил в Харвард помага на хора с увреждания

Таня Илиева


Неговите знания и опит в областта на специалното образование са огромни. 
Архимандрит Апостолос Кавалиотис е свещеник от митрополията на Александруполис той е доктор по специално педагогика и психология в Атинския университет и е разбрал много рано какво е това да бъдеш много различен. Също той е докторант в Катедрата по начално образование, специализирал в областта на аутизма в Харвард и Ню Йорк. 
Той е често канен да изнася лекции в чуждестранните университети и има множество награди в тази област от гръцката държава.
Той е бил доброволец на ООН в продължение  на 30 години и участва в много хуманитарни мисии, например в Индия, близо до майка Тереза в периода 1984-1987 година и индийското правителство му присъжда наградата Гражданин на любовта. Той участва в инициативата на принцеса Даяна за обезопасяването на мините в Босна и участва като доброволец срещу апардейда в Йоаханесбург. През 2007 година той е награден за своята работа от Академията в Атина.
Архимандрит Апостолос споделя:,, Загрижеността ми за специалното образование и обучение възникна, когато бях в Индия, като доброволец на ООН. Там видях хора без следа от здраве. Тогава открих тази ми потребност".
Отец Апостолос помага на хора с увреждания от всички възрасти, от предучилищна възраст до зряла възраст, и от първа ръка знае за техните нужди и потребности.

Translate