сряда, февруари 27, 2019

Второто пришествие на Христос ще дойде, когато има знамения на слънцето, луната и звездите

Второто пришествие на Христос ще дойде когато има знамения на слънцето, луната и звездите, а морето ще бушува и вълните ще станат огромни.
Как трябва да различим това, което Антихристът ще направи със Слънцето, Луната, звездите и въздуха?

Знаменията на Христос ще бъдат истински. Знаменията на Антихриста ще бъдат показни и без последици. Те ще бъдат дело на Антихриста и неговите последователи. Знаменията на слънцето, луната и звездите, които ще предшестват пришествието на Христос, ще станат от само себе си без никаква намеса. Светилата тогава ще изпълнят предназначението,за което, по заповед на Създателя, те блестят в небето.
Те го изпълниха при раждането на Христос посредством звездата от Витлеем. Те също така изпълниха това в деня на Неговото разпятие, когато слънцето залезе по обяд и тъмнина падна над цялата земя. Светият апостол и евангелист Матей, казва, че веднага след идването на Антихриста ще дойде внезапно и Христос и тогава,, Подир скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, и месечината не ще даде светлината си, и звездите ще изпадат от небето, и силите небесни ще се разклатят"(Матей  24:29)

Блаженият Теофилакт тълкува по следния начин:,,Слънцето,казва той, ще потъмнее, вместо да се каже ще се забави, не защото ще изчезне, а защото ще бъде победено от светлината на Христовото присъствие, точно като звездите и Луната. Защо ще е необходима такава осезаема светлина, когато след появата на Слънцето на Правосъдието няма да има повече нощ?" 

Translate