събота, януари 26, 2019

Копти събират подписи под писмо в знак на благодарност към мюсюлмански полицай, който е починал преди Рождество Христово

Таня Илиева


Християните в Египет и в цял свят събират подписи под писмо, което е адресирано  до семейството и приятелите на мюсюлманин полицай, който е спасил стотици поклонници в Египет с цената на своя живот.

Майор Мустафа Абад е починал, докато е на работа на 5 януари, когато заедно с други офицери е предприел мерки  за обезопасяване на взривно устройство намиращо на покрива на коптска християнска църква. Това се е случило един ден преди Рождество Христово на 5 януари, а стотици християни, в това число и деца, са били заплашени от терористичната акция, ако не са били навременните действия на майор Абид и неговите колеги.

,, С подписването на това писмо искаме да изразим своята най-висока похвала, най-дълбока благодарност  и искрено съчувствие за вашите наранявания и загуби, които са настъпили по време на службата ви на 5 януари. Благодарим за вашите  действия от името на стотиците египетски мъже, жени и деца,които не умрели от несправедлива смърт по времето на това нападение" пише в благодарственото писмо.

Translate