вторник, декември 11, 2018

Свещеник на Руската православна църква в епицентъра на моден скандал




Таня Илиева


Срещу свещеник на РПЦ са предприети дисциплинарни действия за серия снимки в Инстаграм, в която се е снимал  с луксозни стоки- обувки Гучи и чанти на Луис Витон.

Скандалът тръгнал от публикациите в петък в профила на свещеника от Твер Вячеслав Баскъков. Веднага след показването на скъпите вещи са взети мерки от Московска патриаршия.
Говорителят и Александър Волков казва по този случай: Надявам се, че тези наши мерки спрямо този пастир, ще го накарат да намери подходящите думи  и действия, които ще го накарат да стане пак разумен, и тези неща повече няма да се случват отново"
Това не е първият път, когато руски официални лица на православната църква са били хванати с модни аксесоар от висок клас.
През 2012 година  самият патриарх Кирил беше забелязан да носи часовник Бриджет на стойност 30 000 долара.
Въпреки това говорителят на патриарх Кирил отбелязва, че поведението на отец Баскалов е проява на нескромен и необуздан живот и няма място в църквата. Също, че животът на един свещеник не може да бъде разделен между личният и публичния живот и никой духовник не може да бъде такъв от сутринта до обяд и след това да бъде когото иска от обяд до вечерта.

Translate