вторник, декември 11, 2018

Чудото на Пресвета Богородица в дома на турчина

Таня Илиева


Преди години едно семейство от Турция и по-специално от област Антиохия, емигрирало в Париж, където си намират работа и се заселват в едно от предградията на френската столица. Това семейство се казвало Езат и Севим Алиндитароглу.

Тяхната къща в Париж става известна не само за посетители от Франция, но и от други държави, защото в нея ставало нещо необяснимо. В къщата се намирала една икона на Дева Мария, която е била донесена от Антиохия въпреки, че семейството са били мюсюлмани. Тази икона плачела със сълзи.
Според разказа на семейството тази икона им е била подарена през 2006 година от един православен монах от Ливан. Когато са я взели те усетили нейната голяма святост. Когато емигрират в Париж те я взели със себе си и я поставили на отделно място в дома си, като казват, че иконата на Дева Мария започнала да плаче.

Това събитие се превръща в известност и започнали да прииждат поклонници от Германия и Белгия, за да се поклонят на иконата на Света Богородица.
Едно от чудесата на иконата се случило на една жена, която не можела да има деца, бракът и по тази причина бил заплашен. Тази жена коленичила и дълго и горещо се молела пред иконата на Дева Мария. Няколко месеца по-късно тя се обадила на семейството, че чудо се е случило и очаква дете.
Публикация за чудотворната икона в дома на турското семейство е имало във вестник,, Хюриет" под заглавие,, Чудото на Богородица в дома на един турчин" 

Translate