събота, април 07, 2018

Италиански професор създаде изображение на Иисус Христос на основа на плащеницата от Торино

Таня Илиева


Италианският професор от Падуа, Джулио Фанти е изучавал няколко години плащеницата от Торино. В резултат на това той е получил  триизмерно изображение на Иисус Христос.
,, От този момент трябва да се представя Иисус Христос по този начин. Според изследването Иисус Христос е бил човек с изключителна красота. Бил е висок на ръст и с прекрасно телосложение и с царствено изражение на лицето. Аз намерих 370 рани от бичуването, без да  се вземат раните по страните, които определено са на тялото, и така не се отбелязват на Плащеницата.", казва професор Фанти.

Туринската плащеница е плата, в които е било увито тялото на Иисус Христос след разпъването. Счита се, че тя тайно е пренесена от Йерусалим, и се споменава за първи път в историческите хроники около 1360 година, че се намира в епархия Труа, Франция. Впоследствие тази плащеница е била пренесена в катедралата в Торино през 1578 година.

През 2013 година професор Фанти е станал съавтор на книгата на италианският журналист Саверио Гаети, който е документирал изследванията на плащеницата и потвърждава, че тя действително принадлежи на епохата на Иисус Христос.  

Translate