сряда, юни 08, 2022

Молитва за покръстен православен християнин на осъден на смърт


 Таня Биринджиева
През септември 1984 година Франк Атууд, син известен военен, се забърква с банди и се увлича по наркотиците е арестуван за убийството на 8 - годишната Вики Лин Хоскисън. Доказателствата за неговата невинност са много. Но една розова драскотина на автомобила му обаче, която съвпада с цвета на колелото на детето го изпраща в затвора. Той получава смъртна присъда и е държан в затвор в Аризона в продължение на 34 години. Той и за миг не спира да твърди че е невинен. ,, Казвам ви от дъното на сърцето си, аз съм невинен,,.
В затвора той изучава право и теология, докато не открива съществуването на митрополит Атанасий Лимасолски, тогава е игумен в Кипър.
Франк Атууд е евреин, след като приема през 2000 година приема с помощта на стареца Ефрем Аризонски той открива както казва светлината на живота. Същото прави като него едно непознато момиче, което, развълнувано от историята, го подкрепя. Тя също е покръстена като християнка с името Сара и в крайна сметка се омъжва за него. Тяхната борба е обща. Франк Атууд и Сара пишат обща биография с благословията на митрополит Атанасий Лимасолски който се застъпва за Франк.
Очаква се Франк да бъде екзекутиран със смъртоносна инжекция днес на 8 юни, тъй като Върховния съд на Аризона е издал окончателна присъда и екзекуцията трябва да бъде окончателно. Франк Атууд ще бъде вторият затворник екзекутиран през 2022 година след осем години прекратяване на екзекуциите в този щат, поради бурята от негодувание по повод смъртта на Джо Ууд.
Нека да се помолим,, Господи Иисусе Христе, Сине Божий, смили се над Твоя раб Антоний,,.


Translate