вторник, януари 12, 2021

Писмо в бутилка до свети архангел Михаил от едно 11-годишно дете




 Блогът на Таня Биринджиева

Чудото на бутилката, както повечето хора знаят, от Светия манастир на свети архангел Михаил Панормитис на остров Сими имаха възможност  да преживеят още веднъж, когато писмото на едно 11-годишно момиче пристигна в ръцете им.
Тя е 11 - годишна , ученичка от 6 клас и се казва Мария. Мария е сложила в бутилка писмото си с надеждата то да стигне до Светата обител на архангел Михаил Панормитис на остров Сими.
Ето и писмото на Мария:
,, Архангеле Михаиле, Панормите, чух за бутилките, които ти изпращат и реших да ти пиша и на теб.
Първо ще помоля да отвориш цървите и да убиеш с меч короновируса и неговата приятелка карантината.
С архангел Гавраил пазете целия свят и направете така че никога да не се води война на земята.
Помогнете на хората да бъдат близо до Бог и да разберат , че всичко което се случва е лъжа.
Помогнете ми с уроците и особено с математиката и историята. Също и с уроците ми по цигулка. Нека да си подобря оценките! Помогни и на семейството ми. Моля те, излекувай кумата Арсения, която има проблеми с шията, леля  Хрисанти, която е болна от рак, малкия Стилиян, който има микроби на главата си и чичо Сотирис, който не иска да ходи на църква и гледа по цял ден телевизия. Помгни на пилотите да изгонят турците и да направят Гърция силна.
Много искам да дойда във вашия манастир в Сими и да се поклоня на истинския ти чудотворен образ, за който толкова много съм чувала.
Помогни на мама да не се кара толкова много. И обърни внимание на политиците.
Мария 6 клас, 11 години
Помогни на всички гръцки войници на границата, но също и в цяла Гърция. Надявам се писмото ми да пристигне. Благодаря ти"
Архангел Михаил, Панормита, в допълнение на потвърдените чудеса, които е извършил извършва от стотици години в манастира едно уникално чудо, с онези вярващи, които не могат да посетят манастира му. Всеки, който в момента не може да посети светата обител може да постави тамян в малка бутилка, хартия с имена за здраве или упокой, лист с име адрес или телефон. Всеки може  да напише писмо с въпрос, който го засяга или да бъде прочетена молитва в Светата обител. След това да ги постави и затвори бутилката и да пусне от пристанище, да хвърли бутилката в морето след като се помоли на архангел Михаил Панормитис. Той ще поеме бутилката и ще стигне до Сими, в залива на манастира, или бутилката ще се заплете в мрежите на рибарите край острова. Във всеки случай бутилката ще се озове в ръцете на хората в манастира, които ще отговорят на подателят.

Translate