събота, март 07, 2020

Професор доктор Елени Ямарелу,, Светото причастие е тялото и кръвта на Христос и не е източник на инфекция"

източник :Ромфеа 



,,Принадлежа към тези, които биха отишли на църква, но бих препоръчала на хората над 65-годишна възраст, които са с сърдечносъдови и белодробни заболявания, диабет, бъбречни проблеми или са на имуносупресия/имуносупресията е подтискане на имунната система от вътрешните регулаторни системи на организма или е под въздействието на въшни фактори  като медикаменти или радиация/, докато се развива тази цялата история(става дума за епидемията от короновирус) и да не става разспространение на случаите на това заболяване, по-добре гледат Божествената литургия от домовете си пред телевизора“ е заявила пред предаването „Хулиганите “и пред радио Realfm заедно с Манос Нифлис и Акис Павлопулос, професорът по патология и инфекциозни болести Елени Ямарелу.

Относно темата за приемането на Светото причастие професор Елени Ямарелу казва следното:„Тази тема беше напразно предизвикана . Божественото причастие е еднот Тайнство, когото отиваш да се причастяваш не го правиш по навик, приемаш Божественото причастие, затова  защото е тялото и кръвта Христови. Или вярваш в него и се причастяваш  нормално, или не вярваш в него. Няма среден път, лъжички и т.н. Аз съм абсолютно против това. Ако вярваме в него, не можем да предизвикаме съдбата си. Ако вярвам в това, че мога да се заразя, тогава нямам вяра в най-великото тайнство. Хората, които искат да се причастят, не трябва да се страхуват, защото Светото причастие никога не може да бъде източник на инфекции“, казва професор Ямарелу.

Професор доктор Елени Ямарелу  е завършила Медицинският факултет към Националния Каподистрийски  университет в Атина през 1960-1966 година, през периода 1966 -1969 година е асистент  по вътрешна патология в Терапевтичната клиника на Атинския университет, доктор по медицина на Националния Каподистриев университет в Атина през 1969 година, придобива специалност патология през месец май 1970 година. Университетски асистент в Първа клиника по образователна патология на Атинския университет през 1969-1973 година. Има следдипломни квалификации в САЩ.
Директор на Първа клиника по патологични и инфекциозни болести.

Translate