вторник, декември 17, 2019

Поява на света великомъченица Параскева в Темпи.

Таня Илиева


В близкото до Лариса село Темпи населението в момента говори за втора от месец август поява на света великомъченица Параскева в местния параклис в нейна чест.
Според разказа на семейството от Кардица, което отишло специално в село Темпи в неделя вечер, за да запали свещ в параклиса на векомъченицата.
На мъжа му се налага да му бъде направена операция на очите и тъй като света великомъченица Параскева Римлянка, която е покровителка на болните от очни болести, те са дошли от Кардица до параклиса, за който били прочели през месец август за появата на светицата.
Когато пристигнали параклиса бил вече заключен, и запалили свещ пред него, помолили се и когато тръгнали  да си ходят, те видяли силуета на светицата оформен на вратата.
След няколко минути новината обиколила селото и жителите се втурнали да видят явлението с очите си отново.
Една от жителките на селото твърди пред новинарската агенция tinealarisa.gr следното:,,Силуетът беше още по-ясен в сравнение с лятото, вратата беше затворена и е нямало никого вътре. Отворихме вратата наполовина и тя беше там. Отворихме и затворихме вратата няколко пъти, но силуетът на света Параскева беше там"
Друг жител е казал, че са осветили параклиса със светлините на кола, но силуета оставал.
източник :tinealarisa.gr

Translate