понеделник, февруари 25, 2019

Самураят от Холивуд, който стана православен

Таня Илиева


Американският актьор Кари Хираюки Тагава, който е известен с ролята си на лошия Шанг Цунг във филма,, Смъртоносна битка". Преди време е решил да пусне меча и да хване .... Кръста и наистина той е бил покръстен  в православната вяра в Руската православна църква от митрополита на Волоколам Иларион и е получил името Панталеймон.
Тагава казва за този свой избор: Не е лесно да станеш православен, ако обмисляш множеството религиозни конфликти по целия свят. Що се отнася до мен, възможността да стана християнин и да намеря свой народ е знак от Бога. Няма значение какви са изпитанията. Приемам ги като истински японски воин. Имам руска история в семейството ми. Баща ми е учил в Русия. Чичо ми, който е известен певец от 60-те години е ходеше в Москва всяка година  за концерти. Също така говореше руски и пееше песни на руски, така че той е част от моята руска история. Така че просто продължавам традицията на моите предци в Русия. Едно нещо ме впечатли от първия момент, и това е дълбочината на руската душа. Това е първото нещо, което признавам на най-могъщият, с моя опит руски народ. Душата, сърцето и ума са много по-различни от западноамериканския манталитет, който познавам"

Кари Хироюки Тагава също е известен с участието си в игралните филми известни в края на 80-те и началото на 90 години,, Стар Трек" ,, Вавилон-5" ,, Спомените на една гейша"

Последният филм с негово участие е,, Свещеникът " в който Кари Хироюки е главният герой отец Николай от Японската православна църква, който е брат на лидер на мощно мафиотско семейство, който според сценария се заселва в село с почти разрушена църква, и той е техен покровител в конфронтацията им с местните престъпници.

Translate