вторник, януари 08, 2019

Снимка на деня: Чудото на свети архангел Михаил от Мантамадос

Таня Илиева

Горе може да се видят две снимки от една и съща икона на архангел Михаил от манастира посветен на него в едно село на остров Лесбос на име Мантамадос. Има голяма разлика между двете снимки. На горната снимка устата на архангел Михаил е отворена, а на долната е затворена, както обичайно може да се види всеки ден, когато поклонниците го посещават.
Какво се е случило?
Горната снимка направена преди около 25 години от поклонник, който е отишъл да се поклони на иконата. Тъй като е чакал на опашка, една жена се е молила със сълзи на очи пред иконата на архангел Михаил за помощ. Изведнъж всички наоколо се учудили, като видели устата на архангела да се отваря, като че и отговаря.
Поклонникът, имал фотоапарат с него и запечатал това събитие.

Иконата на свети архангел Михаил от Мантамадос е релефна и е изработена от пръст и от кръвта на монаси заклани от пирати по време на нападение и унищожаване на манастира. Иконата е направена от единствения оцелял монах по неговото видение.

Снимка е дело на Йоан Кампуропулос, фармацевт от Атина, роден в Митилена  и се преместил във Валира  през 1994 година. Снимката е изчезнала за период от време и случайно или не е намерена на празника на светите архангели Михаил, Гавраил и Рафаел.

Translate