сряда, септември 19, 2018

Няма естествено обяснение за мироточене от статуя на Богородица

Таня Илиева

На 20 май тази година на тържеството по случай Петдесетница, вярващи забелязали сълзи от статуята на Богородица в храма на Дева Мария от Гваделупа в град Хобс в щата Ню Мексико. 
По-късно това явление се повторило още два пъти: в деня след Петдесетница,  на празника Пресвета Дева Мария Майка на Църквата на 21 май и на деня в памет на Непорочното сърце на Пресвета Дева Мария. След като сълзите били изтрити, те отново  започнали да текат, като били по-скоро като масло от рози, отколкото вода.

Химическият състав на секрета, показал, че това е ароматизирано маслиново масло, което е близко до мирото, с което епископите ежегодно освещават Страстната седмица.

През месец август ординария на епархията на Лас Крус, към която принадлежи енорията на Хобс, епископ Оскар Канту  е дал изявление по повод първата фаза на разследване на епархийско ниво.
,,Ние не намерихме естествени причини за отделянето  от статуята на тази течност.  Ако причината е свръхестествена, тогава трябва да се разбере дали това е дадено от Бога и дявола. Нека да напомня, че Църквата вярва в съществуването  на паднали ангели, които понякога се опитват да ни мамят".

 По тази причина процесът на признаване трябва да продължи и да се основава на духовните плодове, които съпровождат явлението на мироточещата статуя.
 Тези плодове на Светия дух са описани от апостол Павел в посланието му до Галатяните- Гал 5,22-23: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, въздържание. Но за да се потвърди наличието и отсъствието на тези плодове, минава дълго време, както съобщава Catholic  Herald.

Translate