вторник, февруари 08, 2022

Молитва към свети Партений за болен от рак човек


Вчера църквата отбеляза паметта на свети Партений епископ Лампакски , който е покровител на онкоболните заедно със свети Нектарий Егински. Молитвата е одобрена от Еладската църква за употреба.
Господи Иисусе Христе, Боже наш, който смиряваш духовете на болестта и изобилстващ със здраве онези, които Те призоваваш с копнеж и вяра към Теб, чуй нас грешните, дълбоко в скръб и болка от името на нашите бащи, братя и деца, за тяхната смърт от която не сме в състояние да избягаме, тъй като тя ни призовава всички, след мъчително боледуване и кратко време, взети от нас със страданието от страшният бич на рака.
Чрез Твоя просветляващ и освещаващ Дух, Господи, напътствай чрез медицинската наука онези,които търсят чрез изследвания да унищожат неговото нечестие, разкрий им лекарството и пътя към изцелението, и дай сила на страдащите, търпение и почивка в болката им, възнаграждавайки всички с изцелението на душата и тялото им, чрез застъпничество на нашата Пресвета Богородица, Животворящия източник, чиито води в Цатския град се изливат върху болните от рак и страданията им престават, както и молитвите на нашия Свети отец Партений епископ Лампакски, светите славни и чудотворни Безсребреници, светия , преславен великомъченик Пантелеймон и всички Твои светии. Амин!
 

Translate