вторник, февруари 12, 2019

Три спиращи дъха манастира

Руският Спаски манастир, Метеора и манастира,, Свети Мойсей" в Сирия  образуват е една вълнуваща обиколка. Нека да и се насладим.



Манастирът,, Свети Мойсей"в Сирия се намира в отдалечената долина Каламос, намираща се на 80 км на североизток от Дамаск. Построен е на 1320 метра  надморска височина, той е един от малкото  оцелели пустинни манастири в днешна Сирия. Той е построен от асирийски монаси през шести век и е наречен,, Свети Мойсей от Етиопия" на името на един етиопски монах.



Метеора е група от огромни тъмни скали, те имат уникален геоложки феномен и паметник на православието. Скалите, които са отделени едни от други, достигат до 400 метра и са дом на монашески общности.
Метеора е най-големият монашески комплекс в Гърция. Вписан е през 1989 година в регистъра на Юнеско в списъка на световното наследство като много важен културен и природен актив.



Намиращ се на брега на река Дон в живописната област Воронеж в Русия, той е една от най-посещаваните туристически атракции в страната.
Църквата е скрита в пещера, църквата на Спаският манастир. Въпреки че продължение на много години това място  е било преследвано от комунистическият режим, то все още съществува като крепост на християнството в Русия. Тук монасите  отшелници, които живеели в пещерата, използвали малки килии, за да се скрият от режима.

Translate