понеделник, февруари 11, 2019

Чудото с пояса на Пресвета Богородица

За мен винаги е било голяма благословия да отида в Градина на Дева Мария и в моя скъп Ватопед. Затова искам да разкажа за чудото на пояса на Дева Мария.

Приятелят ми и академик в Университета Демокрит има пет деца, той има брат Костас, който има дете със сериозно сърдечно заболяване. Лекарите бяха безсилни и нищо не можеха да направят. Ако останеше заболяването, тогава щеше да има ужасни последици за това дете. Така че сърцето  на това дете беше повредено и лекарите нищо не можеха да направят друго освен да следят състоянието с апаратурата.

Наложи се да се направи операция, дойде един известните лекари. Той беше един много религиозен човек, имаше нишка от поясът на Пресвета Богородица. Тя се намираше в една малка кутия, която се побира в дланта. 

Лекарят го приготвиха за операцията. Той се приближи и сложи нишката от пояса на Дева Мария на мястото, където се намираше сърцето, преди да отворят гърдите.
Тогава главният лекар каза рязко:
- Кой е внесъл тук цветя тук? В операционната зала не трябва да има цветя.
Операционната беше изпълнена с аромат. Всички оглеждаха къде се намират тези цветя.Отвориха гърдите на детето и сърцето започна да бие нормално.
Детето вече е добре, видях го наскоро. Теодорос. Всички благодарят за това чудо на Дева Мария.
А лекарят казва:
- Всичко се дължи на родителите на момчето, които имат силна вяра.
Наистина, те имат силна вяра, но е едно чудо на Дева Мария. 

Translate