понеделник, септември 03, 2018

Архиепископ Даниил Памфилски опроверга твърдението за предполагаем опит за ,, отравяне" на патратриарх Вартоломей на срещата с патриарх Кирил

Таня Илиева 


Памфилският архиепископ Даниил, заяви, че тиражираната новина в украинските медии за опита за отравяне на патриарх Вартоломей по време на срещата на 31 август с патриарх Кирил е лъжлива новина.
,, Естествено това е 100 % лъжлива информация" пише архиепископът на Константинополската патриаршия в Америка Даниил на страницата си във Фейсбук.

Архиепископът пише още, че в последните няколко дни в Украйна ,, беше тиражирана достатъчно невярна информация, в която се твърди, че служител на патриаршията се опитва да поднесе отровна вода на патриарх Вартоломей по време на срещата му с патриарх Кирил".

Архиепископ Даниил е съобщил директно това на генералния консул на Украйна в Истанбул.

,, Водата беше превъзходна" - шегува се архиепископ Даниил и публикува съвместна снимка с мистериозния ,, отровител" в сив костюм.
Миналият уикенд е бил публикуван материал в групата,, Информационна съпротива", чиито координатор е един депутат от Върховната Рада. Неговото име е Дмитрий Тимчук, и е публикуван под името,,Във Фанар ухае на Новичок. Патриарх Вартоломей игнорира подозрителна ,,напитка""

Публикацията е била разпространена от украинските медии и  понататък разпространена като клип и снимки в социалните медии като представителите на руската делегация по време на срещата между двамата патриарси в Истанбул са обвинени, че са направили опит да отровят патриарх Вартоломей и други епископи от Вселенска патриаршия.

В това пъклено дело е посочен за ,,руски отровител" сътрудник на Константинополската патриаршия и който по стара традиция на мероприятията на патриаршията предлага вода на гостите.

Източник: Фейсбук страницата на архиепископ Даниил 

Translate