четвъртък, април 29, 2021

Чудото на великденските яйца


 Т. Решетникова кандидат на биологичните науки

Великденските яйца не се развалят- всички православни християни знаят това. От гледна точка на науката това е непонятно, неестествено.
Миналата година отидох с малките си внуци да осветя великденските яйца в Киево- Печерската лавра. Запазих едно от великденските яйца, като го поставих на бюфета. И тогава един ден от кухнята чух как нещо пада в стаята и възклицанието на сина ми:,, Мамо, случайно счупих великденското яйце!,,
Не го укорявах, а само го посъветвах да отвори прозореца възможно най-бързо, за да не се разпространи миризмата, която е обичайна за такъв случай, из стаята. Изведнъж чух в отговор:,, Не, не мирише!,,
Бързо отидох в стаята и наистина не усетих никакъв мирис. От вътрешната страна на черупката имаше плътен слой сиво- бяла маса и малко светлосива течност, изтичаща навън. Очевидно не беше твърдо сварено. 
Нямаше ограничение за моята изненада. Като биохимик не можах да никакво научни обяснение. Но загадъчните явления не свършваха дотук. Няколко месеца по-късно получих обаждане от мой приятел с недоумение:
- Може ли да ми обясниш защо вчера експлоадира яйцето, което ми даде преди година по Великден? Четях окултната книга,, Жива етика,, пасажът завършваше с думата,,Аум,,. В момента, в който го прочетох, се разнесе силна експлозия, като тапа от шампанско.
Всички трепнаха от изненада. Намерихме: великденското яйце нарушено на малки парченца. Но това, което впечатли моите познати, бе липсата на някаква неприятна миризма. Тоест, точно като нашето. Експлозията може да се случи само ако налягането вътре в яйцето е много по- високо от външното налягане на въздуха. Но дори развалените яйца не могат да експлоадират, тъй като получените газове постепенно могат да излязат извън порите на черупката.
Какво стана? Господ, желаейки да просветли читателите на окултната книга, показа благодатта на Светия Дух, тъй като яйцето не се е развалило, а наказанието е, за дяволския капан- думата ,, Аум,, е нечестива,оскверняваща светинята. ,, Не давайте светинята на кучетата,, казва Евангелието.

Translate