неделя, февруари 16, 2020

Премиера на филма ,, Светецът светкавица" в София, Самоков и Смолян

Таня Илиева


Филмът ,, Светецът светкавица" за свети Ефрем Нови Чудотворец ще бъде представен премиерно в София на 18, 19,20 февруари от 18.30 часа в Дома на киното на ул ,,Екзарх Йосиф" 37 и в град Смолян на 26 февруари от 17.30 часа в Сесийната зала на Община Смолян и град Самоков на 25 февруари от 18.00 часа в Младежкия дом.
Във филма за свети Ефрем Нови се разказва за ангелския живот, който е водил, невероятните чудеса извършени от него. Във филмовата лента вземат участие митрополитите на Трикала и Стагон Хризостом с разказа за детските години на светията и историята на градчето в края на 14 век и митрополита  на Кифисия, Амарусиу и Оропу Кирил в чиято епархия се намира манастирът,,Благовецение на Пресвета Богородица" в Неа Макри, където е протекъл живота и е страдал през 15 век свети Ефрем Нови.
Филмът показва личните истории на хора, които са се случили през годините. 
Времетраенето на филма е 72 минути и е озвучен в една от главните сцени с гласа на известната актриса Емилия Радева, която се превъплъщава в майка Макария, монахинята намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Автор, оператор, режисьор и продуцент е Ангел Бончев, редактор - Емилия Маринова, режисьор на дублажа е Боряна Букикова-Пунчева 

Translate