понеделник, февруари 18, 2019

Иконата на света Богородица в Малеви: Как се появи мирото от иконата?

Една от 70-те икони, които са рисувани от свети евангелист и апостол Лука е иконата на света Богородица намираща се в едноименния манастир в Аркадия. В продължение на много години тя е чудотворна и излива миро, което ухае и благодарение на него са излекувани много болни.
Как се е появило това миро?

През месец март 1964 година иконата започва  да издава аромат, от който манастирът буквално е бил изпълнен през следващите двадесет дни. На 17 април 1964 година в навечерието на Акатиста на Пресвета Богородица, тя е започнала да излъчва миро.Иконата и до ден днешен излъчва миро. Когато ароматната течност започне да се стича по иконата, сестрите от манастира го събират с памук и го раздават на поклонниците и на онези, които търсят изцеление.
През месец ноември 1970 година по пътя към манастира поклонници от два автобуса почуствали аромат на разстояние от 30 километра. За поклонниците, които били изгубили пътя си сред околните хълмове, този аромат ги отвел до манастира, тъй като този аромат ги води до манастира. 
Един ден Божията майка се явила на поклонници, които пътували с автобус до манастира в погрешна посока. Пътят пред автобуса бил в толкова лошо състояние, че ако шофьорът е бил продължил, той нямало как да обърне назад автобуса и да се върне обратно.
Поклонниците разказали, че на пътя видяли висока жена.Тя им направила знак да спрат, и казала на шофьора, че върви по грешен път и трябва да се върне и да потърси друг път. След като казала всичко това, тя изчезнала и автобусът бил изпълнен с аромат, сякаш от иконата на Богородица от Малеви.

След молитви пред иконата от Малеви  и след помазване с мирото от нея се случват много излекувания. Те са описани в петнадесет тома, които не са публикувани и описват чудеса.

Translate