събота, февруари 09, 2019

Как се появи миро на копие на иконата,,Смегчаване на злите сърца"

На 2 май 1998 година една момиче на име Анастасия Басарина се намирало в църквата,, Света Матрона" в Москва заедно с майка си.Тя почуствала желание да си купи икона на Божията майка, залепена на дърво. След което тя поставила иконата върху светите мощи на света Матрона.

Иконата се съхранявала в апартамент в Москва, собственост на Маргарита Болиб, съпруга на Сергей Леонович Формин.
Скоро след това иконата оживява. Тя изливала много литри смирна. Светият образ реагирал на случващото се по света.Когато се случвали трагични събития, тя кървяла. Иконата била подложена на изследвания и те показали, че кръвта е човешка от група А.
На 12 август 2000 година, когато подводницата,,Курск" потъва на този ден се появяват много кървави следи, които били събирани с памучна кърпа. Раните били на лявото рамо и на гърлото на Дева Мария, където и досега има рана. Същото се случило и на 11 септември 2001 година, когато кулите близнаци в Америка рухнаха.
Днес иконата се намира в една малка църква посветена на Богородица смегчаване на злите сърца, построена в село Бацуроино, на 5 километра от Москва. Всеки ден се отслужват пред нея Божествени литургии и молитви.

Translate