вторник, октомври 09, 2018

Папа Франциск ,, Дяволът прави скандалите във Ватикана"


Таня Илиева

,,Дяволът е жив и работи ден и нощ, за да подкопае католическата църква" е казал папа Франциск, който призова за ежедневни молитви вярващите през целия месец октомври. 

Папа Франциск е толкова убеден, че скандалите за сексуален тормоз са дело на дявола, че призова католиците по свят да казват определена молитва всеки ден, през целия октомври, за престанат.
,, Църквата трябва да бъде спасена от атаките на злото и в същото време да излязат наяве грешките и престъпленията, извършени в миналото и настоящето" е казал папата в посланието си от 29 септември.
Това не е първият  път, когато папата изразява вярата си в съществуването на дявола, отбелязва Ройтерс, който цитира посланието му от месец април, където думата,, дявол" е повторена 12 пъти:

,, Ние не трябва да се отнасяме към дявола като мит или символ, като форма на реч или идея. Такава грешка би могла да отслаби нашата бдителност, да ни направи невнимателни  и да станем уязвими", казва папата в документа.

Що се отнася до молитвата, която папата е призовал вярващите да произнасят тя казва:,, Архангеле Михаил, защитавай ни в битката. Бъди ни щит срещу злото и капаните на дявола. Ние скромно се молим Бог да го победи и да го хвърли в ада." 

Translate