четвъртък, октомври 25, 2018

В църквата на Божи гроб е имало конфликт между полицията и духовенството

Таня Илиева

Израелската полиция е влязла в конфликт с група християнски свещеници на входа  на църквата на Божи гроб и е задържала един от тях. 

Според правоохранителните органи конфликтът в храма, който е почитан като мястото на екзекуцията и възкресението на Иисус Христос, е възникнал поради отказа на коптското  духовенство да позволи на представители на Израелския орган за антики да извърши спешен ремонт на параклиса, който им принадлежи.

,, Тъй каато не се подчиняват на полицейския ред е издадена заповед за отстраняването им. Полицията  е била принудена да го задържи, защото злоумишлено е нарушаван обществения ред и дори имаше опит за атака на служителите", са казали служители на реда, като добавят, че са направили опит да преговарят със свещениците.

Гръцкият православен архиепископ Теодосий публикува снимка и видео на страницата си във Фейсбук, които показват как полицейските служители държат за ръцете и краката коптски свещеник и в същото време още няколко служители на реда бутат няколко копти от входа на храмовия комплекс.



Translate