събота, октомври 13, 2018

На остров Лесбос е свален православен кръст заради мюсюлмански имигранти

Таня Илиева
Неизвестни хора са разрушили православен кръст, поставен месец преди това в Апели, на остров Лесбос.

Кръстът е издигнат през месец септември тази година, след което кметът е получил писмо от неправителствена организация, действаща на Лесбос, в което се заявявало, че ,, кръстът е бил поставен от неизвестни лица, с цел да се наруши спокойствието на други религии"

По-специално в писмото на неправителствената организация,, Съвместно съществуване" се заявявало: ,, На брега, в Апели е издигнат голям кръст, за да се пречи на други хора, които пристигат на острова. Този акт е незаконен, а цялото съоръжение изглежда като гроб. Но е особено оскърбително за християнският символ, символът на любовта и жертвата, се явява като нетърпимост към другите. Настояваме да се предприемете действия, за премахване на този произвол. Недвусмисленността на присъствието на този религиозен символ на мястото за къпане и превръщането му в инструмент на войнствените кръстоносци е очевидно."

Това изявление е провокирало силна реакция от местните жители, които естествено смятат, че техните религиозни вярвания са нарушени. 

Translate